Jos omistat leivinuunin, kannattaa ehdottomasti kokeilla kaurarieskan leivontaa. Reseptin olen saanut anopiltani, joka opetti minua kädestä pitäen leipomaan tätä pehmeää ja maukasta rieskaa. Uuni lämmitetään 250-300 asteeseen ja uuniin jätetään hiilet paiston ajaksi, joten rieska kypsyy todella nopeasti. Tässäpä resepti:
2,2 l vettä
1 kg kaurahiutaleita
3 rkl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
Kiehauta vesi, lisää siihen suola ja kaurahiutaleet. Anna jäähtyä, sekoita välillä esim. puuhaarukalla. Seoksen kuuluu olla tosi "pökeröä" puuroa. Sekoita jauhot juuri ennen leipomista. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan, ja tee 2 pötköä (n. 10 cm halkaisijaltaan). Jaa pötköt 12 osaan. Ohjeesta tulee siis 24 rieskaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti