Pekoni-kanakastike
Tässä jakoon yksi suosikkikastikkeistani. Perinteiseen kanakastikkeeseen saat vaihtelua lisäämällä pekonia, pähkinöitä ja kasviksia.
Näitä tarvitset:
-oliiviöljyä/ ruokaöljyä paistamiseen
-170 g pekonia, suikaloi kapeiksi suikaleiksi
-400-500 g maustamattomia kanasuikaleita
-½-1 tuore punainen chili
-3 valkosipulin kynttä
-vajaa 1 tl suolaa
-reilu loraus soijakastiketta
-paprikamaustetta
-sipulijauhetta
-rouhittua pippuria
-2 dl kermaa
-pähkinöitä
-parsakaalta
Tee näin:
Paista pannulla hetki pekonia ja kanaa, lisää puristettu valkosipuli, hienonnettu chili sekä soijakastike, ripottele lihojen päälle suola ja mausteet. Jatka paistamista kunnes lihojen neste on haihtunut pois ja pekoni on kypsynyt. Lisää kerma ja hauduta kannen alla 5-10 min. Keitä pilkottua parsakaalia 5-6 min vähässä vedessä. Nakkaa kastikkeen päälle lopuksi kourallinen pähkinöitä ja kypsennetyt parsakaalit. Maistele suola ja lisää maun mukaan. Bon Apetit!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti