Ohraleipä

Tämä ohraleipäresepti on syntynyt yrityksen ja erehdyksen kautta. Halusin ohraleivän, jossa ei ole käytetty paljon hiivaa ja jonka voi tehdä vuokaan. Tällaista reseptiä en onnistunut valmiina löytämään, joten päätin kokeilla itse. Todella helppo ohje!


Ensimmäisenä päivänä laita isoon kulhoon:
-1 l huoneenlämpöistä vettä
-10 g hiivaa
-4 dl hiivaleipäjauhoja
-5 dl vehnäjauhoja

Kansi päälle ja anna turvota yön yli (tai vähintään 10 tuntia).

Seuraavana päivänä lisää:
-suolaa 1 rkl
-loraus öljyä ja siirappia
-5 dl ohrajauhoja
-8 dl vehnäjauhoja

Sekoita, kunnes taikinaan tulee vähän sitkoa. Menee hyvin sekaisin esim. puuhaarukalla, tässä ei tarvitse sotkea käsiä taikinaan missään vaiheessa :)

Laita taikina kolmeen leipävuokaan ja anna kohota 1-1,5 tuntia. Paista reilussa 200 asteessa 35-40 minuuttia. Ota leivät pois vuoista hetken kuluttua ja jäähdytä leivät liinan alla.

Jos haluat leipoa leivät limpuiksi, sekin onnistuu samalla reseptillä; käytä vain leivonnassa runsaasti jauhoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti